We wtorek, 12 marca 2013 r. grupa słuchaczy UTW udała się w kulinarną podróż po Europie, którą przygotowała właścicielka kawiarni Cafe No5 w Czarnkowie. Jesteśmy tym, co jemy- złote zasady racjonalnego odżywiania powodują, że: mamy dobre samopoczucie, pozytywne nastawienie, jesteśmy aktywni fizycznie i sprawni intelektualnie.
Po krótkiej teorii i wymianie doświadczeń uczestniczek przystąpiliśmy do podróży. Poszczególne grupy udały się do: Hiszpanii, Francji, Grecji i Włoch. Każda z grup najpierw zapoznała się z nawykami żywieniowymi w przydzielonym regionie, po czym przystąpiliśmy do przygotowywania regionalnych potraw. No i musiały być jeszcze odpowiednio nakryte stoły. Było wesoło i bardzo smacznie.
Poniżej zdjęcia z warsztatów:
Informacja i zdjęcia : Halina Gurda
Polecamy smakołyki śródziemnomorskie, których wykonanie sprawiło wszystkim uczestnikom warsztatów dużą frajdę, a jeszcze większą- ich smakowanie- w sympatycznej atmosferze kawiarni Cafe No5. Wszystkie potrawy są łatwe i szybkie w przygotowaniu, delikatne, lekkostrawne, a przede wszystkim pyszne. Warto czasami urozmaicić swoją kuchnię sięgając do potraw śródziemnomorskich, nie tylko z ciekawości, ale również dla własnego zdrowia.
W poniższej galerii przepisy: