Warsztaty – „Analiza składu ciała, pomiar tkanki tłuszczowej ze wskazaniem ryzyka zawału serca, miażdżycy i innych chorób”

Zajęcia przeprowadzone 11 marca 2013r. przez Trenerki Prawidłowego Odżywiania i Odchudzania panie: Elwirę Koplin i Agnieszkę Semperską okazały się bardzo ciekawe i mobilizujące do bacznego przypatrywania się temu, co jemy: czego jemy za dużo, a czego za mało.

Mieliśmy okazję dokonać pomiaru składu naszego ciała, przeanalizować wskaźniki tłuszczu i wody w organizmie, masy kostnej i masy mięśniowej oraz porównać nasze wyniki ze wskaźnikami podanymi jako optymalne. Pani Elwira Koplin zwróciła nam uwagę na codzienny jadłospis, co i jak powinniśmy jeść, aby poprawić nasze wyniki i jak najdłużej cieszyć się zdrowiem.

Informacja i zdjęcia: Halina Gurda

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.